Bågskytte

Vad är ditt fokus?

DAGS FÖR INOMHUS SM 2019!!

Inomhussäsongens första och sista tävling i här och efter SM helgen tänker jag sammanfatta min inomhussäsong som varit allt annat än vanlig för mig. SM blir för första gången min första och enda tävling denna inomhussäsong. Mitt fokus har helt enkelt inte legat på att tävla utan jag har zoomat ut och lagt fokus på annat.

SM skjuter jag av flera anledningar; Det är en OTROLIGT rolig tävling, det är poängmässigt jämt och det är bra uppslutning. Jag skjuter också av anledningen att jag inte har tävlat i år. Jag vet att tävlingsmänniskan i mig kommer ”kicka in” och då kommer jag få träna på precis det jag behöver träna på, mina tävlingsnerver. Jag har under hela inomhussäsongen tränat hårt på att kunna sikta i mitten och samtidigt slappna av, samtidigt som huvudet måste vara still, ”enkla” basic grunder som alltid har varit ett problem för mig. Kan ni förstå att jag aldrig siktat i mitten? Utöver detta har jag valt att lägga mer fokus mentalt, för att kunna hantera känslorna som kommer när jag åker utomlands och skjuter. Tidigare har jag inte haft en strategi. Jag har nu hittat en metod som jag tror på och som jag hittills har känt fungerar, jag är så taggad på att testa!

Så träningsmässigt har inte uppladdningen varit den bästa inför SM, först gick bågen sönder, och denna veckan har jag legat helt nerklubbad av den galnaste förkylningen någonsin. Bacillerna på mitt nya jobb är helt enkelt inte att leka med, tur att jobbet är fantastiskt!

Sammanfattningsvis är jag taggad för SM-helgen, trots lite träning i ryggen är jag taggad på att testa min nya teknik, skyttemässigt och mentalt. Det kommer bli svårt, men vem älskar inte en utmaning 😉

Sofie

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *