Bågskytte

SM inomhus 2019

För en vecka sedan avgjordes SM inomhus 2019. Jag har dragit lite på att skriva detta inlägget för att landa lite i mina egna tankar och känslor.

Uppladdningen inför tävlingen var enormt värdelös. På måndagen under SM veckan blev jag TVÄR sjuk. Jag tänkte att det borde vända och bli bättre mot slutet av veckan som en vanlig förkylning, men detta var en förkylning med extra krydda som jag i skrivande stund ännu inte återhämtat mig ifrån. Jag tvekade inför att åka fram tills att jag satt i bilen och var på väg. Inte skulle en vanlig förkylning hindra mig från att skjuta SM?

Lördagens kval blev tufft, målet var att få iväg mina 60 pil. Det visade sig vara svårare än jag tänkt mig och jag misstänkte tidigt att jag tagit mig vatten över huvudet genom att skjuta. Men samtidigt var mina skott så starka, så stabila, precis så som jag ville att de skulle vara. Men mellan pilarna, krävdes det fokus och djupa andetag.

Hur tungt det än var att få iväg mina pilar i kvalet så är jag så imponerad över med vilken styrka, stabilitet och kraft jag fick iväg dem. Så oförståeligt i förhållande till hur jag faktiskt mådde.

På söndagen vaknade jag sliten i kroppen efter urladdningen dagen innan. ”Jag bara göra mitt bästa utifrån de förutsättningar jag har idag” Det var tankarna jag hade i huvudet hela tiden. Uppvärmningen var tung men precis som på lördagen fanns det power i själva skyttet.

Finalerna drog igång, kvartsfinalen var det tyngsta. Någonstans efter 3 omgången av 5 låg jag och min motståndare ganska lika i poängen. Jag minns att jag tänkte och sa till mig själv ”Sofie har du en extra växel av energi är det dags att lägga i den nu annars kommer detta inte gå”. Det fanns en gömd extra växel, jag vann kvartsfinalen, jag vann semifinalen och plötsligt stod jag i guldfinalen.

Min motståndare i guldfinalen är en ung lovande compoundskytt. Jag visste att det skulle bli en jämn och rolig guldfinal. Det var jämt in i sista serien, men det kändes att Caroline var strået vassare än mig denna dagen. Hon har skjutit grymt hela säsongen och förtjänar verkligen vinsten, stort Grattis! Även i år åkte jag hem med ett Silver. Jag är OTROLIGT nöjd med det.

Jag tar med mig mycket från SM men speciellt hur stabil jag kände mig både mentalt och i skyttet. Jag hoppas nu få med mig den powern i mina skott till utesäsongen och jag hoppas kunna ta med mig den mentala biten som jag tränat på under mina internationella uppdrag i vår.

Nu börjar utomhussäsongen!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *