Bågskytte

Att landa på ansiktet gör ont

Wow! Vilken dag! Idag tog jag revansch och det kändes fantastiskt.

2015 åkte jag på mitt första VM i Danmark. Det var som att springa in i vägg av känslor och jag gjorde ett riktigt magplask. Efter det var jag riktigt nära på att sluta med bågskytte, jag ville inte göra om det, uppleva något i närheten eller utsätta mig för det igen. Allt kring tävlande och bågskytte blev väldigt ångestladdat och jag hade inga verktyg att plocka upp som tog mig vidare.

Idag har jag kommit långt påvägen, när jag satte upp målet om VM bestämde jag mig för att jag skulle ta mig hit, jag skulle göra om jag skulle göra rätt. För att göra rätt behövde jag förbereda mig, hitta verktyg och utsätta mig för likande situationer och träna, träna, träna.

Hela våren har jag känt känslorna av VM komma upp, ångest, frustration och hopplöshet.
Jag har försökt boxa känslorna, gråta ut dem och ignorera dem. Inget har fungerat speciellt bra. Tack och lov har jag haft familj och vänner som puttat in mig på vägen igen när jag varit påväg ner i diket.

I början av veckan lyssnade jag på en lagkompis tränare som pratade om ett par riktigt bra grejer som jag tog till mig.
Våga hoppa och ge 100% inte 80, inte 90 Ge 100%. Precis som när man står och ska hoppa från en hög höjd, och tillslut bestämmer man sig för att hoppa.

Jag kommer som många av er vet från gymnastiken och ofta när jag funderar går jag tillbaka till gymnastiken och letar i min gymnastikerfarenhetsbox.
I gymnastiken var det enkelt att ge 100% inför något obehagligt, för gjorde man inte det landade man på ansiktet och det gör ont.
I bågskyttet är det otroligt enkelt att komma med förklaringar till varför man landar på ansiktet, allt för att undvika grund orsaken, att man fegade. Dessutom gör det inte fysiskt ont i bågskytte att landa på ansiktet.

Så idag bestämde jag mig för att våga hoppa, våga ge 100%, för det gör ont att landa på ansiktet.

Jag fick revansch!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *