Om mig

Om du ramlat in på min hemsida och klickat dig in på denna fliken undrar du säkert vem jag är och har kanske en förhoppning om att få veta lite mer om mig eller något som du inte redan visste.

Mitt namn är Sofie Ståhlkrantz, jag är född 1991 och bor i Huskvarna med min man Filip, vår dotter Stella som är född 2017 och våra två katter Pussel och Yatzy.

Idrott har alltid varit en otroligt stor del av mitt liv och det har tagit mig igenom många av de svåraste stunderna i livet. Från 3 års ålder har jag varit gymnast och jag var aktiv i Huskvarna gymnastik förening i över 15år som gymnast och tränare. När jag själv skadade mig i gymnastiken och inte längre kunde utöva idrotten snubblade jag mig in på bågskyttet och blev snabbt förälskad och började tävla.

Just skjutstilen compound bytte jag till av en tillfällighet. Jag skulle börja studera till sjuksköterska på högskolan och bestämde mig att byta skjutstil då jag antog att det skulle finnas mindre tid till att träna och kände att jag i samband med det ville börja om från grunden i bågskyttet för att behålla drivet. Jag köpte min första compoundbåge i oktober 2011, i mars 2012 tog jag min första SM-medalj. 2015 fick jag åka på mitt första landslagsuppdrag, inomhus EM, detta till Slovenien, Koper. Efter det har det rullat på, jag har deltagit i EM, VM och WC och fått besöka många fantastiska länder för att tävla som Danmark, England, Turkiet, & Polen

Sen 2014 har jag varit klar sjuksköterska, jag jobbar på länssjukhuset Ryhov på barnavdelningen. En fantastisk arbetsplats som stöttar och samarbetar med mina landslagsuppdrag.